Pelaaminen

From Elma Wiki
Jump to navigation Jump to search

Peruskontrollit

Pyörän kontrolloiminen Elasto Maniassa koostuu kiihdyttämisestä, jarruttamisesta, kääntymisestä, ja spinnaamisesta. Pyörä kiihdyttää painamalla nuolinäppäintä ylös, mikä aiheuttaa takapyörän pyörimisen. nuolinäppäin alas jarruttaa ja lukitsee kummatkin pyörät. kääntyminen tapahtuu space näppäimestä (kääntää kuskin horisontaalisesti ympäri). spinnaaminen kääntää pyörää: vasen nuolinäppäin kääntää pyörää vastapäivään ja oikea nuolinäppäin kääntää pyörää myötäpäivään.

Temput

Hanging
Stretching
Piping

Jos painat kumpaakin spinnausnappia samalla hetkellä saat aikaan normaalia voimakkaamman myötäpäivään kääntävän spinnin, tätä temppua sanotaan alovoltiksi.

Et aina aja molemmat renkaat maassa, voit roikkua (eng:hang) mikä tarkoittaa ajamista ylösalaisin ohuella polygonilla yhdellä tai kahdella renkaalla.

Elastisen jousituksen ansiosta on mahdollista venyttää pyörää erittäin paljon jos sinulla on tarpeeksi nopeutta ja törmäät johonkin joka pysäyttää sinut joko yhdellä tai kummallakin renkaalla.

Voit myös tehdä bouncen (suom: ponnahdus, pomppu), joko tippumalla korkealta tai melkein millä tahansa alustalla kunhan sinulla on tarpeeksi nopeutta ja oikea suunta. voit yhdistää bouncen "brutal volt" tempun kanssa, mikä on yksinkertaisesti täysi 360° voltti tasaisella maalla. tämä lisätty bounce antaa oikein tehtynä lisää korkeutta ja/tai nopeutta ja voi auttaa pääsemään yli korkeiden esteiden jne. Esimerkiksi Uphill battlen maailmanennätys replay.

Joskus polygonien välinen käytävä on liian pieni että pääsisit ajamaan normaalisti ilman että pääsi osuu esteeseen, näitä kutsutaan nimella pipe (suom: putki). jotta pääset pipen läpi, sinun täytää ajaa se sivuttain, samalla painaen kääntymis ja spinnaamisnappeja, tasapainoitellen ja välttää pään osumista seinään.

Katso myös